פריסה ארצית

יוגה לפריצת דיסק – כל מקרה לגופו

פריצת דיסק צווארית, פריצת דיסק מותנית או בלט דיסק, דורשת בחינה יסודית של המצב מול כל תרגול פיזי ובמיוחד יוגה. בטרם התרגול יש לבדוק את מצבה של הפתולוגיה ואז להחליט אם לתרגל סגנון יוגה מסוים. תרגול יוגה שאינו מתאים עלול להרע, להכאיב ואפילו לפצוע.

יוגה לפריצת דיסק

מנסיון רב שנים אנו רואים, שבכל מקרה יש להתחיל מתרגולים בסיסיים של יוגה טיפולית שמותאמת מראש לשיקום עמוד השידרה. הסיבות לדרישה של הדרגתיות בתרגול היוגה נובעות מכך שרוב תנוחות היוגה והמעברים ביניהן הן קשות ודרושות חוזק, וגמישות. פתולוגיות של פריצת דיסק גורמות להתקצרות שרירים וסגירות של רקמות החיבור סביב הפציעה כתוצאה מהקרנה עצבית ותרגול יוגה ללא הכנה מתאימה אינו מתאים. 

לכן חשוב, להתאים את תרגול היוגה במקרים של פריצת דיסק על בסיס אישי משום שאנו רוצים לרפא, להקל על הכאב ולא לפצוע או להרע. הסיבות להתפתחות פריצות דיסק מותניות וצוואריות הן ברוב המקרים תוצר של גורמי סיכון אלה או השילובים ביניהם:

  1. אורח חיים ישבני בעקרו – כלומר רוב שעות היום יושבים שעונים לאחור במשענת, במכונית בכורסא ובספה בבית. התהליך המנוון הזה שהוא חלק מהסדרום המטבולי מנוון את שרירי הגוף, הישיבה, מקצר ומעוות את המרווחים בין החוליות. 
  2. פעילות ספורטיבית בעצימות בינונית וגבוהה, בדרך כלל בשילוב של אורח חיים ישבני יחד עם סימנים של כאבי גב. התמהיל של ריצה, או חדר כושר לאחר ישיבה ממושכת על כסאות רוב היום פוצעת את הגוף מתריעה בכאבי גב ולאחר מכן מעמיקה לפציעה בדיסקים הבין חולייתיים.
  3. הרמת משקל באופן מפתיע, תנועה לא נכונה, חבלה – גם הם בדרך כלל בשילוב עם הגורמים שתוארו קודם. 

כפי שאנו רואים הגורמים להתפתחות פריצת דיסק ובלטים הם כעקרון יציבה ושימוש לא נכון ולא הדרגתי בעומס. תרגול יוגה חייב לקחת גורמים אלה בחשבון ולהתאים את עצמו למקרה. אסור שמתרגל יוגה, יחוש יום למחרת החרפה בכאבים, או פציעה. מקרים רבים מדי הגיעו אלינו עם פריצת דיסק צווארית לאחר תרגול תנוחת המחרשה halasanna (נפצעו בזמן תרגול בקבוצה).

 

תנוחת יוגה שמסוכנת לצוואר עם פריצת דיסק

תנוחת יוגה שמסוכנת לצוואר עם פריצת דיסק[/caption]

מנסיוננו, קיימות תנוחות יוגה קלאסיות שלא יהיו מתאימות אף פעם במקרה של בלט או פריצת דיסק. 

תרגול היוגה המועיל ביותר במקרים של פריצת דיסק יבוא מהבנת הסיבה להתפתחות הפריצה והפעלת כוחות מתקנים מתחום היוגה הטיפולית. ההזמנה היא להיכנס למסגרת של שיקום יציבה סיסטמטי באמצעות יוגה. שיקום היציבה, שהיא כאמור המקור לרוב הקרנות הכאב ברגליים לאורך העצב הסכיאטי פותרת למעלה מ -90% מהמקרים ומעלים את הסימפטומים המכאיבים של פריצת הדיסק. היוגה הטיפולית, להבדיל מהיוגה הקלאסית, לוקחת את כל זה בחשבון ואף מציעה למתרגלים תוכנית ריפוי אישית, המבוססת על תרגול יוגה מותאם שמתקנת יציבה בבית. 

ההמלצה לכל מי שיודע שהוא או היא סובלים מפריצת דיסק צווארית או מותנית ליידע את את עצמו באיזה סגנון הם עומדים לחוות תרגול ולהבין שסגנון זה כנראה נועד לכאלה שאין להם לחץ עצבי או פתולוגיה של פריצת דיסק והתרגול לא אמור להקל או לתקן. רוב סגנונות היוגה הם נמרצים ודורשים הרבה, מנסיוננו דווקא יוגה טיפולית בשיטת גולדמן מתאימה יותר לתרגול ראשוני במקרה של פריצת דיסק. קחו אחריות על עצמכם לפני התרגול ובזמן התרגול והפסיקו עם כל הופעה, החרפה או אינטואיציה בדבר כאב. אתם מוזמנים ליצור עימנו קשר בנושא יוגה לפריצת דיסק שלכם בקו הארצי שלנו.
 

לשיחת יעוץ השאירו פרטים:
אימייל
שם
טל'